Gratis frakt 60 dagars bytesrätt Prismatchning
Gratis frakt 60 dagars bytesrätt
Prismatchning
parallax

SUP-underhåll
Våra bästa tips för att ta hand om din SUP

Med tiden kan din SUP bli sliten, repad och smutsig. För att hålla brädan i gott skick och behålla det fina utseendet som den har när den är ny är det viktigt att underhålla och ta hand om din SUP.

Rengöring

Särskilt efter användning i saltvatten är det viktigt att skölja brädan väl med rent vatten (kom också ihåg att ta bort fenan!).

Se till att smuts, sand och allt annat avlägsnas. Saltvatten kan skapa korrosion i materialet och försvaga sömmarna med tiden. När du tvättar din SUP noggrant är det viktigt att du använder en mild och skonsam tvål. På EVA-däcket är det viktigt att skrubba försiktigt så att du inte skadar rännan i däcket. Kom ihåg att skölja brädan ordentligt efter tvättning med tvål!

När du är klar med tvätten ska du torka brädan torrt. Använd gärna en gammal handduk eller liknande.

Låt den inte ligga i solen mer än högst 1 timme!

Förvaring

För att förlänga livslängden på din SUP rekommenderar vi att du tömmer den på luft om du till exempel har använt den under en helg och inte kommer att använda den igen förrän nästa helg.

När du har tagit luften ur brädan och är redo att rulla den, rulla den inte för hårt eftersom det skapar onödigt skarpa veck. Använd den medföljande ryggsäcken.

Kom ihåg att ta bort både fenan och kopplet.

Förvara ryggsäcken inomhus och utanför direkt solljus.

Om du väljer att förvara din SUP uppblåst är det viktigt att hitta en plats som inte får direkt solljus och inte blir för varm. Helst ska brädan också förvaras upp från marken.

Kom ihåg att kontrollera lufttrycket innan du ger dig ut och paddlar, eftersom alla SUP:er kan tappa lufttryck med tiden.

Tips för reparation

Repor och märken på brädan är normalt. Detta skapar sällan några problem och betraktas som normalt slitage. Det som kan bli ett problem är om du stöter på vassa kanter eller andra saker som kan göra hål i brädan.

Om du får en reva eller ett hål i brädan är det viktigt att du tar dig tid att reparera det.

1. För att ta reda på varifrån luften läcker kan du tvätta brädan med milt tvålvatten, en liten del i taget. Om du ser bubblor har du hittat en läcka.

2. Lämna luft i brädan och tvätta området noggrant. Låt den sedan torka helt och hållet. Du kan också använda fint sandpapper för att ge limmet bättre vidhäftning på PVC:n.

3. Applicera ett lager lim över området och vänta i 20 minuter. Upprepa detta steg ytterligare en gång så att det finns två lager lim.

4. Ta en PVC-lapp från reparationssatsen som följde med din SUP. Skär den till en rund form som är något större än det område som har ett läckage.

5. Lägg ett lager lim på PVC-lappen och placera den över området med läckan. Tryck på i ca 2 minuter och lägg sedan något tungt, t.ex. en tyngd eller liknande, ovanpå.

6. Vänta minst 24 timmar innan du blåser upp brädan.

7. När du har blåst upp brädan, tvätta återigen med milt tvålvatten på det område du har reparerat för att se till att det inte läcker mer luft.